E-FAKTURA

Du som leverantör till Inköp Gävleborg kan effektivisera din fakturahanteringsprocess genom att skicka elektroniska leverantörsfakturor till våra medlemskommuner.
Att skicka en e-faktura ska vara lätt och det kan ge dig besparingar såsom porto, brevpapper, kuvertering och transport, detta sammantaget gör att du även gör en insats för miljön.

Det finns många sätt att skicka en e-faktura till våra kommuner, här nedan följer några exempel:

Webbportal
För dig som inte har något system för att skicka e-faktura erbjuder vi en kostnadsfri lösning och du är välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Lösningen går ut på att du via en webbportal registrerar din faktura som sedan skickas elektroniskt till kommunen. Skickar du många fakturor rekommenderar vi att du kikar på någon av lösningarna nedan.E-faktura till Gävle kommun
Är du leverantör till Gävle kommun och saknar system för e-faktura du skapa ett konto hos Inexchange. I deras webbportal finns möjlighet att fakturera upp till 100 st fakturor gratis per år. För att skicka fakturor till Gävle kommun via inexchange går du in på https://web.inexchange.se/InExchange/Mottagare/gavle/Default.aspx
Vill du veta mer om hur Inexchange fungerar kan du läsa på https://www.inexchange.se/e-faktura/.

Operatörer för e-faktura
För att underlätta för dig som leverantör har Inköp Gävleborg listat några systemleverantörer och banker som kan leverera enkla lösningar som genererar e-fakturor. Din systemleverantör kanske redan har funktionaliteten inbyggt i sitt affärssystem?
Uppgifter Ni behöver ha tillhands när Ni kontaktar operatören är följande:
Företagsnamn
Momsregistrerings nummer
Kontaktperson
Telefonnummer
E-post
Systemleverantör för Svefaktura
Integration
Ni kan även integrera ert faktureringssystem med våra inköpssystem baserat på formaten EDIFACT D96, cXML, Svefaktura, FINVOICE, e2b XML (Norsk standard) eller OIO XML (Dansk standard).

Har du frågor kring olika lösningar?
Är du intresserad av att ta del av våra erfarenheter och snabbt vill komma igång med e-faktura, kontakta då
Carina Eriksson, 0270-726 11

Kontakta oss
Har du frågor se ”KONTAKT” ovan