Johan Almesjö går vidare mot nya uppdrag
-Lina Haglund tar över som Tillförordnad Förbundsdirektör
johan_almesjo


img_9089
Efter nio år som Förbundsdirektör på Inköp Gävleborg har Johan Almesjö bestämt sig för att det nu är dags att gå vidare. Hans nya uppdrag blir som Managementkonsult åt Ecenea, ett konsultföretag som specialiserat sig på offentlig upphandling, där Johans roll bland annat kommer att vara som interimschef och projektledare.
-Det är med blandade känslor jag nu lämnar Inköp Gävleborg. Organisationen står inför en spännande utvecklingsresa där intresset för den offentliga affären växt och idag blivit en fråga med stort fokus bland våra medlemskommuner. Trots detta känns tidpunkten rätt och jag kommer att följa Inköp Gävleborgs utveckling med intresse även framåt, säger Johan Almesjö.


Istället för Johan tar fr.o.m. mitten av februari Lina Haglund över rodret som Tillförordnad Förbundsdirektör, ett förordnande som sträcker sig t.o.m. 31/3 2018 då en extern rekrytering kommer att genomföras. Lina har funnits i organisationen sedan tre år tillbaka i rollen som upphandlare och Teamledare och har redan idag ett brett kontaktnät ute i de olika medlemskommunerna. Erfarenhet som ledare har Lina med sig sedan tidigare då hon arbetade som chef för Söderhamnskontoret på Nordea och med det i backspegeln blickar hon nu fram emot sin nya roll hos Inköp Gävleborg.
– Det är ett spännande och utmanande uppdrag och jag ser fram emot att utveckla den offentliga affären vidare tillsammans med både personalen på Inköp Gävleborg och våra medlemskommuner, säger Lina Haglund.