Reserverad upphandling av fruktkorgar nominerad till årets offentliga affär

T.v.. Marie Emilsson, inköpssamordnare och Sandra Stark, Upphandlare


Inför årets upphandlingsdagar är vi stolta att finnas med bland de nominerade till utmärkelsen Handslaget 2017 som delas ut av Offentliga affärer till det som anses vara årets bästa offentliga affär.

I år är vi nominerade genom upphandlare Sandra Stark för den reserverade upphandling av fruktkorgar som genomförts för Söderhamns kommun tillsammans med kommunens inköpssamordnare Marie Emilsson. Upphandlingen, som reserverats för sociala företag, bidrar till att få in människor i arbetslivet och är en av de första som genomförts i Sverige.

Motiveringen till nomineringen:
För att ha öppnat en möjlighet för ett arbetsintegrerat socialt företag att vinna kontrakt med Söderhamns kommun genom att genomföra en upphandling som ett reserverat kontrakt. Upphandlingen omfattar fruktkorgar till kommunens förvaltningar och skapar förutsättningar att bryta utanförskap för medborgare i Söderhamn. Ett arbetssätt som bryter traditionella sätt att teckna avtal och ger förutsättningar att använda den offentliga affären på ett otraditionellt och proaktivt sätt. Detta är strategisk styrning av offentliga affärer i praktiken.